15 Ekim 2018 Pazartesi

Çocuklara Makas Veren Annelerden misiniz? Yoksa Asla Vermem Çok Tehlikeli Diyenlerden misiniz?



Datça’da bütün gün sokakta oldukları için hiç boş zaman kalmıyordu ama burada bütün gün oyuncaklarla oynayamayacağımız için arada etkinlikler, faaliyetler, çalışmalar yapmaya başladık yine.Geçen sene bu cetvellerle, şekilleri öğrenmişlerdi bu sene yine kağıtlarımıza şekilleri çizip bu sefer makasla çizdiğimiz şekilleri kesmeyi denedik. 


Makas kullanmakta Can daha meraklıydı o yüzden hem kağıdı tutup hem makas kullanmak ona daha kolay geldi, Lal’in makasa pek ilgisi olmadığı için çok ilgilenmemişti ama elini tutup birlikte bir kaç denemeyle o da öğrendi bir elle kağıdı kaldırıp diğer elle makası kullanmayı.  Belki şekilleri kesmek için daha çok erken ama yavaş yavaş onu da öğrenirler zaten bizim acelemiz yok biz hem oynuyoruz, hem eğleniyoruz,hem de öğreniyoruz .

Sizde deneyin kalem,kağıt ve makas ile gayet sakin ve verimli zaman geçirebilirsiniz .Birlikte yaptığınız tüm aktiviteler güvenlidir,inanın makassı kaçırmak yerine öğrenmesine fırsat verirseniz tehlike kendiliğinden ortadan kalkıyor. Birde size bir tüyo eğer önceliğiniz öğretmekten çok birlikte vakit geçirmek olursa daha kolay öğreniyorlar .

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder