19 Ekim 2018 Cuma

Çocukların Mesajlarını Alabilmek



Bir önceki gün öyle huysuzlardı ki,  havayı güneşli bulunca okul çıkışı scooter ’a bindiler biraz, sonra parkta oynadılar, iyice yoruldular dedim eve gidelim biraz uyuruz ama uyumadılar keyiflerinde gayet yerindeydi.

Eve girer girmez ''Biz çok acıktık'' dediler oysa baktım da okulda da yemişler evde de bir güzel içtiler çorbalarını hiç hadi demeden bitirdiler. Sonra yapraklarla boya yaptık, şönilleri de aldık aramıza sakin sakin oturduk birlikte çerçeveler yaptık. O da bitince haydi dedim ''Sen bir koltuğa sen bir koltuğa ben de bu koltuğa devrilip çizgi film izleyelim '' devrilmediler ama hiçte yormadılar beni, hatta akşam uyku saatlerinde bebek ziyaretine gittik ona rağmen gayet keyifliydiler, demek ki uykusuzluk ve yorgunluk her zaman etkili olmuyor bazen çocuklarda bizler gibi sebepsiz yere keyifsiz olabiliyorlar . ''Bugün canım hiçbir şey yapmak istemiyor'' demiyorlar ama sanırım bizim bu mesajı almamızı bekliyorlar.


Bu yüzden, bazı zamanlar severek yaptıklarını hiç istemeyebiliyorlar, ya da bütün sunduklarınız onların hiç ilgilisini çekmiyor ve devamlı olmadık şeyler isteyerek sizi,aslında kendilerini zorluyorlar. Çünkü tıpkı biz yetişkinler gibi canları sıkılıyor, canları hiç bir şey yapmak istemiyor ve kendileri için her yolu deniyorlar. İşte tam bu zamanlarda biraz sakin bırakmak gerekiyor sanırım, zorlamadan ,üstüne gitmeden ve illa bir şey yapmak zorunda hissettirmeden. 

Çocukların birer birey olduklarını unutup ve bize verdikleri mesajları görmezden gelirsek işimiz çok zor, ama tam tersi onların bizlerden bağımsız birey olduklarının bilincinde olmak ve tüm mesajlarına doğru cevaplarla karşılık vermek aslında işin püf noktası.


Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder