15 Ekim 2018 Pazartesi

Anaokulu ve Faydaları



Günün en önemli öğünü kahvaltı ,
Çocukları okula başlatmadan önce kafamdaki en büyük soru işareti buydu. Sabah uykusunu seviyorlar ve eğer kendi istekleriyle uyanmazlarsa kendilerine gelmeleri zaman alıyordu, kalkar kalkmaz kahvaltıya oturmak istemiyorlardı, biraz boğuşuyor birazda sohbet ediyorduk yatakta ayılana kadar. Bu süreç bazen öyle uzun sürüyorduki bazen 10:00’da kahvaltıya oturduğumuzu biliyorum . Ömürleri okulda geçecek, daha şimdiden okul için uyandırmak doğru mu? Ya erken kalkmazlarsa, ya açılamaz kahvaltılarını yapmak istemezlerse, aç açına nasıl gönderirim okula diye diye kendimi yedim durdum karar verene kadar.
Velasılkelam öyle mi böylemi derken okula başladılar ve o sabah uykusunu seven kuzularım sabah 08:00 olmadan uyanır, kahvaltıya keyifle oturup, güne enerjik başlar oldular.
Çünkü okula başladıklarından beri hergün 20:00'de yatıp uyuyor ve uykularını almış uyandıkları içinde kahvaltılarını keyifle yapıyorlar.
Ben,bu yaşta okul için  erkenden kalkmalarına üzülürken, okula gitmeleriyle uyku saatleri ve kahvaltıları daha düzenli oldu. Kimbilir daha neler neler katacak bize :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder