24 Ağustos 2020 Pazartesi

BU KIŞ DATÇA'DA KALMAYA NASIL KARAR VERDİK?


Herkese merhaba, 

Sizlerle  bu kış İstanbul'a dönmeme kararı aldığımızı ve çocukları okula göndermeyeceğimizi  paylaşmıştım, genel olarak herkes doğru karar verdiğimiz görüşünde.

Burada kalma kararı almamızdaki en büyük etken, tabiki annemin burada yaz kış yaşadığı bir evinin olması ve bizimde uzun zamandır burada yaşıyor olmamız. 

Çok şükür ki, burada kalabilme imkanımız var. Eğer anneannemiz burada yaşıyor olmasaydı sadece tatile geliyor olsaydık biz bu kararı alamazdık hatta böyle bir fikrimiz bile olmazdı bence. Evet Pandemi sebebiyle kalıyoruz ama kalacak yerimiz var olduğundan kalabiliyoruz. 

İkinci büyük etkense, çocukların bu yıl ana sınıfına gidecek olmaları.

Ana sınıfı zorunlu eğitim olmadığından, Pandemi'den öncede bu yaz için erkenden İstanbul'a dönme zorunluluğu hissetmiyorduk, hatta okula başlamalarına bir yıl kaldı, bu son rahat yazımız diyerek ana sınıfına bile bir ay geç başlatabiliriz doya doya yaşasınlar yazı, denizi, toprağı, doğallığı diyorduk. Pandemi ortaya çıkınca bu düşüncemiz daha da ağır bastı ve bu yıl okula gitmeleri zorunlu olmadığı için okul derdini hiç düşünmeden bu yıl kaldırdık hayatımızdan.

Ve en büyük etken tabiki Pandemi,

Her yıl, yaz kış geliyor olmamıza ve hep bir ev hayali kurmamıza rağmen bu seneye kadar Datça'da bir yer alıp  ev yapmayı hiç bu kadar ciddi düşünmemiştik. İşte bizi harekete geçiren asıl sebepte maalesef Pandemi. Dünya'nın her noktasına yayılan bu virüs ne yazıkki kalabalığı, trafiği, sosyal hayatı, komşuculuğu, Avm'leri vb  seviyor. Bu nedenle bu süreçte hayatını, yaşadığı şehri, yaşam koşullarını değiştiren milyonlarca insan oldu. Bizde onlar gibi  daha izole, daha yalnız, daha asosyal, daha korunaklı bir hayat yaşamak gerektiğine inanarak burada kalmaya karar verdik. Bu da bir seçim aslında, bu fırsatı olup büyük şehir hayatından, sosyal hayatından, yakın temas ilişkilerinden vazgeçememekte vardı.

Hayat bizi, tüm bu şartlar doğrultusunda Datça'da kalmaya sürükledi umarım her şey çok güzel olur.


Sevgiyle kalın...

Nermin Merve Bozdoğan  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder