29 Ocak 2018 Pazartesi

Bugünkü Oyun Arkadaşımız Fasulye



Bugünkü oyun arkadaşımız kuru fasulye.
Önce kaplarını fasulyelerle doldurup mutfaktan salona kendileri taşıdılar. Sonra çizdiğim kareleri, dikdörtgen ve yuvarlakları ( onların tabiriyle yuvarlak yani daire) kuru fasulyelerle doldurmaya başladık. Başladık diyorum çünkü her oyunda olduğu gibi ilk denemede bende onlarla yapıyorumki anlatmamdan ziyade eyleme geçirmemi kendilerine rehber ediniyorlar.




Sonsuz sükünet ve ağırlıkla fasulyelerimizle doldurduk bütün şekillerimizin içini


Bu etkinliği hazırlarken çok kolay olacağını düşünmüştüm ama hiçte o kadar kolay değilmiş. Ya çok koydular çizgilerin dışına taştı ya da az aldılar şekilllerin içi boş kaldı.Yine de pes etmeden hepsini güzelce doldurdular. Baktımki çok sevdiler hiç kalkmadan oyuna kaşıklarımızı da dahil edip bu sefer fasulyeleri şekilllere kaşıkla doldurmaya başladık.


Bir elle fasulyeleri taşıyıp, diğer elleriyle fasulyeleri düzelttiler. Böylece iki eli birden birbiriyle koordineli kullanmış oldular.


Ben oyunu bitirdim ama onlar bir daha deyince, en sonda dikdörtgenimizin çizgilerine fasulyeleri dizmeye başladık. İşte en zoru o minicik parmaklarla, küçücük fasulyeleri  çizgi üzerine dizmekti. 

Zorlanınca hemen bıraktık, biraz zaman geçsin yine deneriz.

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder