6 Ocak 2018 Cumartesi

Yeniyılı Çocuklarla Karşılamak



Lal ve Can, günler kısalmaya başladığından beri gündüzleri uyumayıp akşamları sekizde uyumaya başladılar. Hele hele Datça’ya geldiğimizden beri, sabahın sekizinde son derece enerjik uyandıklarından, gündüz tertemiz havada koşup zıpladıklarından akşam sekizi bile görmez oldular.

Demekki yılbaşı akşamı erkenden uyuyacaklar, bizde rahat rahat yeni yılı karşılayacaktık.

Çünkü yılbaşı dediğin gece yarısına kadar sofrada oturup keyif yapmak, gülüp eğlenmek, tombala oynamak, çalmak söylemek, tam on ikide geriye saymak, kadeh kaldırmak vs ise; çocuklarla bunları yapmak çok zor olur, ‘’ Yılbaşında erkenden yatağa gidip uyuyan çocuk kadar güzel hediye olamaz ‘’ diyen anneleri duyar gibiyim.

Aynı zamanda tam tersini düşünüp, çocukların neşe ve keyif kattığına inanan annelerde var ama, mesela ben.

31 Aralık günü, aylardır öğlen uykusu uyumayıp akşam erkenden uyuyan ikizleri, gündüz uykusuna yatırdımki akşam erkenden uyumasınlar, bizimle yeniyıl sofrasında oturup tadımıza  tad katsınlar, bizimle gülüp eğlensinler, yeniyıla bizimle birlikte geri sayarak neşeyle girsinler istedim.


Öylede oldu,her akşam olduğu gibi yine birlikte oturduk yeniyıl soframıza, 


Hatta onlar için özel noel babalı ve kardan adamlı şamdan bile aldım.


Birlikte çocuk şarkıları söyledik aynı anda,sallana sallana gülerek eğlenerek.


Bir sürü dilli düdükler,maskeler,şapkalar almıştık doya doya çaldık karşılıklı düdüklerimizi.




Biz masada içeceklerimizi yudumlarken onlar hediyelerinin keyfini çıkardılar, arada gelip yemişlerini yediler.

Hatta ve hatta yetmedi gece tam onikide yeniyılı sokakta karşılamak için Datça meydana gittik. Onlar için beklemek biraz sıkıcı oldu ama havai fişek gösterisini izlerken çok eğlendiler.

Benim bugüne kadar geçirdiğim en eğlenceli yeniyıl karşılamamdı, kızım ve oğlumla gerçekten hakkını vererek eğlendik. Bu sene inşallah hep böyle keyifli ve eğlenceli geçer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder