18 Kasım 2017 Cumartesi

Ispanak Sever misiniz?



Lal ve Can, her hafta bir öğün mutlaka ıspanak yiyorlar, haftalık alışveriş listesine yazmasak bile illa alınır bizim eve ıspanak.
Bazen yıkarken çiğ yemek isterler, bazen yoğurt dökmeden sanki ilaç niyetine yermiş gibi iki üç kaşık birden atarlar ağızlarına ama mutlaka 4 demet ıspanak ve 3 yufka kullanarak yaptığım bol ıspanaklı böreği haftada bir tüketirler.

Ispanak,
✔Bol miktarda A, B ve K vitamini içerir
✔Içeriği demir,fosfor ve kalsiyum sayesinde kemiklerin güclenmesine yardım eder.
✔Folik asit ve magnezyum kaynağınır.
✔Dişlerin yapısının gelişmesini sağlar.
✔Kemik erimesini önler.
✔Sinir sistemini korur ve sizi stresten uzaklaştırır.
✔Kanın pıhtılaşmasını sağlar.
✔Anemi, yani kansızlığı önler.
✔Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlık problemini önler.

Saymakla bitmeyen Ispanağın faydaları yanında zararı iyice yıkanmadan yendiğinde olası mikrop kapma durumudur.


Gördüğünüz gibi ıspanak, otların arasında toprak içinde yetişir dolayısıyla, yemeden ve pişirmeden önce mutlaka ama mutlaka iyice yıkanıp tüm kirden arındırılmış olduğundan emin olmalısınız.

Tavsiyelerim;
♻️Ben ıspanağı yıkarken önce akan su altında kirini akıtıyorum, sonra sirkeli suda bekletiyorum.Sirke, Ispanaktaki tüm toprağın suyun dibine çökmesini sağlıyor. Sirkeli sudan aldıktan sonra iyice temizlendiğine emin olana kadar da suda beklete beklete yıkamaya devam ediyorum.

♻️Ispanaklı böreğimde, yufkaları ıslatırken süt yerine bol yoğurt kullanıyorum, böreğım öyle yumuşak oluyorki lokum gibi lüp lüp götürüyorlar.

Eee artık kendi ıspanaklarını kendileri toplayabildiklerine göre, Temel Reis kadar güçlüler demektir.O zaman bol bol Ispanak yemeye devam.

Mutlu pazarlar🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder