23 Ocak 2020 Perşembe

Kar Tatiline Bugünlerde Gitmeyin


Geçen sene Kar Tatiline Gidilecek En Güzel Zaman diye bir yazı yazmıştım ama ne zaman gidilmez diye yazmamışım. Hafta sonu yaşadığımız hayal kırıklığından sonra bu yazıyı yazmak şart oldu.

Uludağ'a ilk gittiğimde henüz lise'deydim. Annemle gitmiş, kar topu oynamış, telesiyejle zirveye çıkıp sıcak sıcak çaylar, kahveler içmiştik.Ama kayak yapmamıştık hatta yeltenmemiştik bile o zaman kayak yapmak çok zor gelmişti bize.İşte o gün bugündür içimde bir Kar Tatili sevdası oldu hep.Sonra evlendikten sonra eşimle de gitmeye başladık, arada eşimi satıp annemle gittiğimde oldu yani hemen hemen her yıl gidiyorum Uludağ'a ve gide gide bir çok şey öğrendim.

Mesela hangi tarihlerde gidilmeli?
Ne zaman gidersen kalabalık?
Ne zaman gidersen karlar el değmemiş gibi yumuşacık tertemiz?
Ne zaman gidersen karlar buza dönmüş çığrından çıkmış?

Eğer Uludağ ya da Kartepe'de keyifli bir Kar Tatili geçirmek istiyorsan,

*Hafta sonu gitmemelisin çünkü haftasonları günübirlik gelenler çok fazla oluyor. Kartepe, İstanbul'a yakın diye arabayla gelenler oluyor daha zirveye çıkmadan başlıyor trafik, kalabalık, izdiham.Aynı şekilde Bursa'dan da teleferikle gelenler oluyor günü birlik teleferik kuyruğu bile bitmek bilmeyen bir çileye dönüşüyor.

*Sömestre tatilinde gitmemelisin çünkü yazın nasıl çocuklar yaz tatiline gidiyorlarsa, sömestre tatilinde de aileler çocuklarını kar tatiline götürüyorlar. E herkes aynı dönemde tatile çıktığı için oteller full doluyor, pistler çok kalabalık oluyor üstelik otel fiyatları o dönemde 3-4 katına çıkıyor.

*Festival zamanı gitmemelisin, özel şirketlerin düzenlediği festival ve programları saymazsak belediyelerin düzenlediği festival zamanları gitmemelisin çünkü duyan duymayan, bilen bilmeyen herkes geliyor.Bilinçli insanları ayrı tutuyorum ama bilinçsiz insanlar pistleri ne yazıkki yanlış kullanıyor,etraf pislik içinde çöp yığınlarıyla doluyor.Yollarda mangal yakıp çöplerini bırakanlar,şişeler, poşetler vs vs

*Tatil bitişlerinde gitmemelisin,sömestre, yılbaşı,haftasonu tatil günlerinde kalabalıktan karlar eziliyor ve o bembeyaz, yumuşacık karlardan eser kalmıyor. Ama hemen bozmayın moralinizi 1-2 gün içinde hemen eski halini alıyor ve heryer yine bembeyaz, tertemiz, yumusacık karlarla doluyor.

Peki ne zaman gidilir kar tatiline diyorsanız da ; aşağıya da Kar tatiline gidilecek en güzel zamanlar yazımı linkledim, tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kar Tatiline Gidilecek En Güzel Zamanlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder