6 Şubat 2019 Çarşamba

Çocuklarla Kar Tatiline Gidilecek En Güzel Zaman Ne Zaman?



Bizim kar tatillerimiz genelde benim doğum günüm şerefime olduğu için ya tam sömestre haftasına ya da tam sömestre tatilinin bittiği haftaya denk geliyor. Ama bu yıl kararlıyız önümüzdeki senenin kar tatilini önceden planlayıp en güzel zamanda gideceğiz.

Neden mi?
Çünkü;
Sömestre tatilinde gittiğinizde o kadar kalabalık oluyor ki, kayarken birine çarpmanız kaza değil kalabalıktan oluyor, o telesiyejlerde beklediğiniz sıra, otellerin lobby'sin deki curcuna, yemek kuyrukları, şöyle bir camdan manzaraya bakayım diyorsunuz dışarısı insan seli perdeyi kapatıp sakinleşmek istiyorsunuz o derece. Sadece kayak tatiline gelenler olmuyor sömestre zamanı, günübirlik gelen ailelerde oluyorki eğer Bursa Teleferik'i gören bir otelde kalıyorsanız daha bir curcunaya şahit olabiliyorsunuz. Kızak ile kaymak için kızak alanına girmeniz bile mümkün olmuyor, diyelim girdiniz ama size sıra gelecekte rampa boşalacakta kayacaksınız.Aaaa birde fotoğraf çekilmek istiyorsanız mutlaka o resimlerde birinin ayağı, kolu, kafası çıkacak yok çünkü sömestre tatilindeki kalabalığın gerçekten tarifi yok.

Sömestre bittiği gün Uludağ bomboş, sakin her yer sizin,oteller sizin, kızaklar sizin, ister döne döne kayak yapın, ister karlarda gözünüz kapalı yuvarlanın ne birine çarparsınız ne de rahatsız olursunuz. Ancak o zaman da bütün karlar ezilmiş,bir kardan adam yapmak isteseniz yumuşak kar bulamazsınız yapacak, otellerde yoğunluktan yeni çıkmanın verdiği ''Ohh '' der gibi bir rahatlık, etraf darma duman.Tabiki sömestre tatilindense, bittiği haftasonu gitmek daha doğru ama bence en güzel zaman sömestre başlamadan önceki zaman, yani yılbaşından sonraki iki hafta.




Karlar yeni yağmış, tertemiz, sakin, her yerde çocuklarla koşun, yuvarlanın, kar topu oynayın, kardan adam yapın. İster kızakla kayın , ister kayak yapın rahat rahat, otelin lobby'sin de sakince dinlenin, kapalı havuza girin yüzün, tatilin hakkını verin doyasıya.

Yeterki sömestre tatilinde gitmeyin... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder