28 Mart 2017 Salı

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler



Ebeveyn olmak, çocuk yetiştirmek ve geleceğe başarılı bireyler hazırlamak gerçekten çok zor. Ülkemizin eğitim şartlarını da hesaba katarsanız sandığımızdan daha da zor.

Kız - Erkek farketmeden hayata hazırlamak, okutmak, eğitmek, maddi manevi tüm imkanları sunmaktan daha  önemlisi, onların başarılı ve mutlu olma yolunda kendilerine inanan ve güvenen bireyler olmalarını sağlamak.

Isterlerse herşeyin üstesinden gelebileceklerine, tek ihtiyaçlarının kendilerine güvenmek olduğu öğrettiğimiz an herşey tamam demektir.

Işte bu kitap, tam da o "kendine güvenen, isteyip imkansızı başaran, kimseye kulak asmayıp kendine olan inancıyla diretip kazanan," adını tarihe yazdırmış 100 farklı kadını ve hikayelerini anlatıyor.

Kör bir genç kızın ülkede ilk bale grubu kurması, bir annenin ülkesi için tek başına mücadele edip başkan olması, bir kadının seneler önce uçağı kullanıp bir de tek başına okyanusları aşması...

Bu kitap, istediğimiz herşeyi başaracak gücün içimizde olduğunu harika hikayeler ve resimlerle anlatıyor. Ben okudum. Şimdi Lal ve Can' ın ilgi alanında. Her akşam resimlerine bakıp, hikayelerini  anlatıyoruz masal gibi.

İlerleyen senelerde de, kendinelerine ilham verecek harika bir başucu kitabı.

" Kimse beni yenemez " Kleopatra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder