19 Kasım 2016 Cumartesi

Lal ve Can Kitap Fuarından Neler Aldı?


Bugün çok yorucu birgün geçirdik ama değdi doğrusu.


Lal ve Can ile ilk Kitap Fuarına onlar daha 9 aylıkken gitmiştik. Anne baba olarak kitap okumaya düşkün olduğumuzdan onlarında kitap sevgisi ve kitap okuma bilinci ile büyümeleri için çok erken de olsa bir sürü kitap ile dönmüştük eve.

Her kitap fuarında olduğu gibi kendime onlarca kitap almak yerine, istediğimiz sadece iki üç kitabı alıp tüm günü çocuk standlarını gezmeye ayırmıştım. Daha önce çocuk kitapları hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için her stand ilgimi çekiyor ve ne görsem alasım geliyordu.

Gerçekten Lal ve Can ile aldığımız tüm kitaplarla oturup dakikalarca zaman geçirebiliyoruz, o kitaplardan öyle çok şey öğrendilerki misafirliğe giderken bile mutlaka yanımızda bir iki tane alıyoruz.

Bu bir sene boyunca çocuk kitapları konusunca oldukça tecrübe edindim. Bununla beraber Lal ve Can'daki kitap merakını gözlemleme fırsatım oldu. 

Henüz geceleri kitap okuyarak uyuyan çocuklardan olamasalar da kitaplar ile oynayarak, sayfalara dokunarak, farkları bularak, hayal güçlerini genişletip, yaşadıklarını pekiştirebiliyorlar.

Bu sene de bunun bilinci ile gittim Kitap Fuarına. İnanılmaz kalabalıktı. Bebek arabasıyla yürümek öyle zordu ki eskiden kendime aldığım 2-3 kitap bu sene hiç alışveriş çantamıza girmedi. Çünkü hiç dolanmadan, geçen sene gezdiğim tüm standlar arasında en tecrübeli olduklarına inandığım, en ilgili uzmanlar ve gerçekten en kapsamlı çocuk kitaplarına sahip olan "Pearson Çocuk Kitapları’na" gittik direk.


Geçen sene bizi standında misafir edip, tüm kitaplar hakkında bizi bilgilendirip yönlendiren, gerçekten faydalı kitaplar almamızı sağlayan Can bey ile bugünde harika kitaplar seçtik. Artık Can ve Lal büyüdükleri için daha çok resimli hikaye kitapları aldık. Bir anne olarak hepsini onlara okumak için sabırsızlanıyorum.


TırtılKids Kitap evinin standında Lal ve Can’ın yaşına uygun harika puzzllar  varmış.İlk deneme olarak Puzzle Duo'yu aldık. Bakalım hoşlarına gidecek mi?


Birde üzerine düşmediğim İngilizce öğrenmeleri için RedHouse Standına uğradık. Bize en uygun İngilizce Sözcük Kartlarını bulabildim. Belki erkan olabilir ama olsun illa birgün kullanırlar değil mi?

Hepsini deneyimleyip ayrıca paylaşacağım.

Birde bu yıl ki Kitap Fuarından aldığımız hediyelerimiz de Can Ağabeylerinden. Bir kez daha sonsuz teşekkürler.

Sizlerde gitmeyi düşünüyorsanız yarın son gün kaçırmayın derim...

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder