23 Ekim 2016 Pazar

Lal ve Can'ın Odasına Küçük Bir Dokunuş


Çocukların oyuncaklarını, evde düzenli ve kolay ulaşılabilir halde muhafaza etmek zor iş.


Biz, ikizlerin oyuncaklarını, kolay ulaşılabilir ve düzenli olmaları için salonumuzda kendisine özel yer tahsis edilmiş olan park yatakta tutuyorduk. 



Ama oyuncaklar çoğalınca, park yatak devamlı karışmaya, bizde aradığımızı bulamamaya başlayınca, birde üzerine kendi kendilerine park yatağa girip oyuncakları karıştırmaya başlayınca, oyuncaklar için başka bir çözüm bulmak şart oldu.

Çok değil bir kaç gün internette gezinip ne istediğime karar verip doğru İkea’nın yolunu tuttuk.
Kare kare 8 gözü olan ve kitaplık niyetine de kullanılabilen dolap tamda istediğimdi içine de renk renk kutuları aldımmı tamamdı.

Al sana renk renk cıvıl cıvıl bir oyun alanı.

Daha oyun alanını hazırlarken bile çok eğlendiler, mobilyanın geldiği gün açmadan koli bile oyun oldu bizim ikizlere.Kaydırak yaptık gündüz ayakta,oturarak,ters,düz, yüzüste nasıl denk gelirse kaydılar.




Akşam babamız gelincede ikizlerin yardımıyla kurduk hemen dolabımızı.

Dikkatle izlediler önce, hiç gözlerini ayırmadan.

Meğer yardım içinmiş Can vidaları taktı, Lal ‘de babasına aletleri tuttu.

Ben de oyuncakları ahşap oyuncaklar, eğitici oyuncaklar,bebekler, arabalar, evcilik ürünleri ,toplar vs olarak gruplayıp aldığım renkli kutulara yerleştirdim, En çok kitapları varmış hepsi sığmayınca en çok kullandıklarımızı da dolabımızın üstüne dizdim böylece artık Lal ve Can'ın kullanması için artık herşey hazırdı.


Kutuların renklerini seçerken mobilyalarına uygun olsun diye beyaz mı olsa acaba diye tereddüt etmiş olsamda , iyiki cıvıl cıvıl olsun diye renk renk almışım odalarına bambaşka bir hava verdi.





Bizim ikizlerin bebek odası oldumu sana çocuk odası.Keyifli ve oyun dolu günler bizi bekler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder