12 Ocak 2016 Salı

îkizlerle seyahat keyfi...




Nedense çocuk denince insanlar hayatlarının durma noktasına geldiğine ve eskisi gibi hareketli bir yaşam sürdüremeyeceklerine inanıyorlar. Evet çocuk hayatınızı tamamen değiştiriyor,eskisi gibi ani karar alamıyorsunuz, plansız tatillere çıkamiyorsunuz,zaman kavramını yok sayamıyorsunuz,her istediğiniz an her istediğinizi yapamıyorsunuz. Bu çoğu insan için kötü görünsede bana göre hayatı daha planlı, daha düzenli ve daha verimli yaşayabilmek için ikinci bir şans. 

Neden anne baba olmak istiyoruz?Bir evladın vereceği boşluğa ihtiyaç duyduğumuz için değil mi? Demek ki onlarsız olmayan bir şeyler  var bu hayatta,demekki bu kadar önemli hayatımıza kattıkları. Bu da yaşadığımız hayata ortak ettiğinizde hayatınız daha mükemmel olacak anlamına gelmiyor mu? Yaşadığınız hayata onları alıştırıp zevk aldığınız şeyleri hep birlikte yaşarsanız aldığınız zevk daha büyük olmayacak mı? 

Peki neden öyle olmasın ? 

Eşimle birlikte en çok yaptığımız ve en zevk aldığımız şey seyahat etmek.Etrafimizdaki çoğu insan da bunu bildiği için geneli” Siz doydunuz gezmeye bundan sonra gezmek yok,en az 2 sene tatili unutun. “Hiçbir zaman bunun olacağına inanmadık,aksine bundan sonra daha zevkli ve daha verimli seyahatler yapacağımızı düşünüyorduk. 

Bunun içi  yapmamız gereken tek şey çocukları hayatın tüm şartlarına uyumlu ve olumsuzlukların karşı güçlü olmalarını sağlamaktı.Bunu sağlamakta hiç zor olmadı aslında, 

• Hiçbir zaman yanlarında sessiz olmadık,aksine uyurken bile mutlaka klasik müzik açtık. Sessizliğe değil sese alıştırdık. 

•Hiçbir zaman kendimizi insanlara kapamadık,aksine daha hastaneden eve geldiğimiz ilk gün ağırladığımız misafirlerle mutlu olduk. Kapımız her zaman herkese açıktı ve kalabalıktan hiç rahatsız olmadık. 

•Hiçbir zaman uyku saatleri deyip plan iptal etmedik, bunun yerine planlarımızı uyku saatlerine göre organize ettik. 

•Hiçbir zaman mama saatlerini aksatmadık, mutlaka saatlerinde karınlarını doyurduk asla aç oldukları  için ağlayıp huysuz olmalarına fırsat vermedik. 

•Hiçbir zaman hava soğuk hasta olurlar diye eve kapanmadık ,aksine bizim gibi rahat ve korunaklı olmalarını sağlayıp soğuğa alıştırdık. Kar havasından bile faydalanmalarını sağladık. 

•Hiçbir zaman güneşten korkmadık, her güneşli günün sabahında güneşten faydalanmaları için mutlaka güneşe çıkardık, aynı  zamanda öğle saatlerinde korunmalarına dikkat etmeyi unutmadık. 

•Hiçbir zaman insanların sevmesinden rahatsız olmadık, hatta sevmek isteyene izin vererek insan canlısı olmalarını sağladık.

Biz aynen böyle davrandık, onları cam fanus içinde büyütmek yerine hayata alıştırdık. Hava koşulları, uyku saatleri, mama saatleri, insan faktörü asla bize engel olmadı. Bunların yanında birde onların konforunu daima ön planda tuttuk. Otel seçiminde, ulaşım şekline karar verirken ,yola çıkma saatini belirlerken, restoranda giderken,güneşlenirken,karın tadını çıkarırken. .. daima onlara göre hareket ettik. Böylece onlar bizim tatil yapmamıza engel değil aksine tatilimizin asıl tadı oldular. 

Peki sen yaptın diyecek olursanız; 

Biz daha ikizler 3 aylıkken Datça’ya gidip tam 2 ay tatil yaptık. Bol oksijen, temiz hava, deniz suyu, güneş ve sakinlik onlara çok iyi geldi. Bu seyahatlerinde uçak yolculuğunda da tecrübe edinmiş oldular. 

Eylül gibi Cunda adası ağırladı ikizlerimizi, bu anne baba ve ikizler olarak yalnız ilk seyahatimizdi. Hiç bir sorun yaşamadan denizin ve martların sesinde uyudular bol bol.Onlari keyifli gördükçe bizde keyifleniyorduk. 

Sonra da sonbahar geldi ve Abant’a gittik huzur bulmaya. Tertemiz orman havası, birde güneşi yakalayınca sıkı sıkı giyinip attık bahçeye kendimizi ağaçların içinde ciğerlerine oksijeni çeke çeke uyudular. Bizim her zaman göl olan manzaramız artık yemyeşil doğada huzurla uyuyan ikizlerimiz oldu. 

Şu sıralar da kış tatili için planlar yapıyoruz.Bence durmayın atın kendinizi sokağa, gezin gezebildiğiniz kadar , inanın çocuklar hem daha kolay büyüyorlar hem de daha sağlıklı oluyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder