10 Ağustos 2018 Cuma

Afacanlar Şehri Cafe Datça'nın İlk Konseptli Oyun Evi

Size Datça'nın yeni göz bebeği Afacanlar Şehri Cafe'den bahsedeceğim. İsmini duyduğunuzda ve önünden geçtiğinizde çocuklar için dizayn edilmiş küçük bir cafe sanıyorsunuz ama bir cafeden çok daha fazlası.Bu sezon açılan Afacanlar Şehri Cafe Datça'nın ilk Konseptli Oyun Evi.
Bir ana okulu ya da aylık oyun grupları olan bir kreş değil,çünkü siz oraya değil onlar size ayak uyduruyorlar. isterseniz saatlik, isterseniz günlük, isterseniz aylık çocuklarınızı istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar emanet edip kaldığı saat kadar ücret ödüyorsunuz. İçeride birçok mesleğe özgü konseptli oyun odaları var. Hastane, itfaiye, kuaföre, market, top havuzu, tırmanma duvarı...
Çocuklar, tamamen doğal malzemelerle yapılan, tüm ayrıntıların düşünüldüğü bu konsept odalarda, yanlarındaki çocuk gelişim uzmanı eşliğinde mesleklerin özel kostümlerini giyerek hem oyunlar oynuyor hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Yaş ve cinsiyet ayrımı uygulanmıyor, isteyen top havuzunda coşarken,isteyen alışveriş yapıyor, isteyen polis oluyor, isteyen oturup masada legolar ile zaman geçirebiliyor. Birde belli günlerde çocuklar için workshoplar düzenleniyor. Geçen haftalarda kendi içeceklerini hazırladılar, önümüzdeki günlerde pasta yapacaklarmış mesela. Önceden duyuruyorlar katılım sayısı sınırlı olduğu için mutlaka randevu almanız gerekiyor. Ve ebevynler, isterseniz çocuklarınızı bırakabilir, isterseniz onlar oynarken sizde oturup kitabınızı okuyabilir ya da çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. Gelirseniz mutlaka uğrayın,bana da haber verin bizde gelelim. Çocuklarımız oynasın bizde oturup kahve sohbeti yapalım olur mu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder