18 Haziran 2017 Pazar

Datça Oyuncak ve Çocuk Şenliği

 Bir kac hafta önce Datça KentPark'ta 11.Oyuncak ve Çocuk şenliği düzenlendi.Tabiki Lal ve Can'da şenlikteydiler ve inanılmaz keyifli birgün geçirdiler.


Biz gittiğimizde park çoktan hareketlenmiş, anfi alanı izleyicilerle dolmuş ve çocuklar cıvıl cıvıl koşturup eğlenmeye başlamışlardı.




Herşey öyle güzel düsünülmüş ve öyle keyifli hale getirilmiştiki hergün gittikleri parkta ilk kez girmiş gibi heyecan ve sevinçle koşturup, çalan müziklerle coşup, ellerinde balonlarla tam bir şenlik havası yaşadılar. 





Standlar açıldığında tek tek gezdiler hepsini, öyle meraklılar ve herseyi öğrenmeye öyle açıklarki onlara kalsa tüm standlara uğrayacak ve herşeyi deneyimleyecekler. İnsallah bu hevesleri ömür boyu giderek artar ve öğrenmeye hep açık olurlar.



Neşeli Şato Kreş ve Gündüz Bakim Evi'nin balonlarla süslü ve palyaçosuyla neşeli standından balonlarını alıp sevinç naraları ata ata dolaştılar diğer standları.




Küçükken bende korkardım palyaçolardan nedendir bilmem ama Lal'de çok çekindi Can'da utancından bakamadı telefona. :)



Ama sonra oturup bir güzel boyama yaptılar. Yine yaşları çok küçük olduğu için  her zamanki gibi "Daha çok kücüksünüz kalem tutmak  için" diye yorumlar alsalarda,  gösterdiler kalem kağida olan ilgilerini, bir güzel tutup karaladılar yine istedikleri gibi.



En çok, seramik hamuruyla oynamayı sevdiler.



Lal ve Can'ın katılmadığı daha bir sürü etkinlik ve stand vardı. Boncuktan süs yapanlar, mum yapanlar, keçeden maske yapanlar, ahşaptan kitap ayıracı yapanlar...




Henüz kalabalıkta bu faaliyetleri yapmak için küçük olsalarda, şenlik tam onlara göreydi.Datça'nın çocukları çok hareketli, cıvıl cıvıl bir gün geçirdi.




 Anaokul ve ilkokul öğrencilerinin dans gösterilerini hayranlıkla izleyen Lal ve Can , yüzleri boyanınca tam şenlik çocuğu oldular.




Ve Datça Yerel Tohun standinda kendi elleriyle tohumlar ekerek, mamanın nasıl olduğunu ögrendiler. Sımdı  toprağa her su döktüklerinde söyledikleri şey hep aynı " Mama olucak" ...




Keyifli birgün kaldı anılara, emeği geçen herkese sonsuz tesekkurler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder