14 Aralık 2016 Çarşamba

Ayıcıklar ve Ponponlarla Renkleri Öğreniyoruz



Bugün, Lal ve Can ile harika bir aktivite yaptık.

Kendi ellerimle yaptığım ayıcıklar ile aynı renkteki ponponları eşleştirmeye çalıştık.

Ayıcıkları ellerine alır almaz hemen inceleme başladlar, gözler kulaklar çekildi, baktılarki çıkmıyor elimdekileri diğer ayıcıkları beklediler vermem için. Ponponları da çıkarınca daha bir dikkatli izlemeye başladılar


Hele Can, şu bakışa bakar mısınız sanki deney yapacak benim artist oğlum. Genelde Lal daha çok sever böyle oyunları ama bu sefer Can daha çok ilgilendi.


Nasıl oynayacağımızı kavramaları için önce Pembe sonra Yeşil ayıcığa birer ponpon yerleştirdim, Can da, yanlarına koyduğum ponponları yerleştirdi. Tabiki renkleri henüz bilemiyor ama


''Bu yeşil ponpon, bak bu yeşil ayıcığın '' diyerek eşleştire eşleştire ve her seferinde renkleri söyleyerek öğrenecekler.

Renkli ponponları aynı renkteki ayıcığa eşleştirirken; hem renkleri öğreniyorlar,hem eşleştirmeyi öğreniyorlar hemde farklı renkler arasından renk ayrımı yapmayı öğreniyorlar.



Lal, eşleştirmeden çok ayıcıkları sevdi öpe öpe doyamadı.Baktım ilgilenmedi toplayıp biraz dans ettikten sonra yeniden denedik.




Bu sefer Can dizdi ayıcıkları masaya Lal'de onu görünce hemen koştu başlarındaki ponponları yerleştirdi.


Akşam babamız gelince farklı bir şekilde oynamayı denedik, ayıcıkları dizip ponponları da üstlerine koydum o zaman çok daha kolay eşleştirdiler.

Biraz öğrenene kadar bu şekilde kopya vererek yapmaları ve sanırım başlangıçta iki renk iki renk oynamaları daha doğru olacak.


Bakalım ilerleyen günlerde daha ne kareler yakalayacağız, oyunumuzun ileriki adımlarını instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kullanıcı adımız:  lalcanbozdogan  

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder