3 Mayıs 2018 Perşembe

Mesudiye'de Çocuklara Göre Bir Cennet Köşesi


Şöyle ayaklarınızı uzatıp, yeşilin ve mavinin içinde, kuş sesleri eşliğinde, çocuklarınızın keyifle oynadığını izlediğiniz bir sahne düşünün. Iste tam da böyle birgün için sizlere Mesudiye'deki  cennet köşemizi yazıyorum.

Mesudiye, insanı doğası, koyları ve denizi ile  kendine hayran bırakan Datça’nın o mükemmel mahallelerinden sadece biri.

Datça ’ ya 18 km. mesafede olan Mesudiye için yemyeşil ağaçlar arasında, kıvrım kıvrım yollarındaki doğanın bakirliğinde kaybolurken, kuş seslerini dinliyerek ulaşıyorsunuz. Knidos sapağından sola saptıktan sonra yol sizi doğru Mesudiye’ye ulaştırıyor. Tepedeki az sayıda evden oluşan yerleşim alanını geçtikten sonra yol ikiye ayrılıyor. Soldan giderseniz Hayıtbükü, sağdan giderseniz de Ovabükü’ne ulaşıyorsunuz.


Hayıtbükü’nün upuzun kumsalı genel olarak taş ve deniz derin olsada, koyun uç kısımlarında plaj incecik kum ve denizi sığdır.

Sakin ve dingin denizinin kıyısında çocuklarınızla saatlerce kumdan kaleler yapabilir, kürekleriyle kumda havuzlar açabilir, hatta denizin içinde çocuklarınızla koşup yarış bile yapabilirsiniz.


Özellikle çocuklu ailelere göre olan incecik kum plajı ve çocukların oynarken rahatlıkla girip çıkabileceği derinlikte olan denizi, sahildeki Pepper Restaurant’ın hemen önü .



 Bizimde bu sene keşfettiğimiz Pepper Restaurant’ın tam önünde çocuklar kumsalda rahatlıkla oynarken, sizde şezlonglarda güneşlenebilir ya da masalarda oturup mavinin, yeşilin ve neşeyle oynayan çocuklarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Lal ve Can, o kadar çabuk büyüdülerki, bu yıl bizde denizin içinde koşarken suların içine düşüp düşüp kahkahalar attık. Anlaşılan bu sezon çok eğlenceli ve keyifli olacak.

Datça’ya gelirseniz Hayıtbükü’ne uğramadan, çocuklarınızla denizin içinde yarış yapmadan veeeee

Pepper Restaurant’ın bu güzel pizzasını yemeden dönmeyin derim…

Güneşi bol bir yaz olsun inşallah.

Sevgiler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder