21 Nisan 2017 Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Geliyor


Bugün, Lal ve Can ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıklarının coşkusunu paylaşmak  için okula gittik.


Onları ikisi yanyana, ellerinde bayraklarla, sessizce okula girerken görünce bile nasıl duygulandım anlatamam. 

Daha önceki bayramlarda da götürmüştük okula ama bu kadar farkında ve bilincli değillerdi, hatta kucaktalardı. Bu bayram onların da  bu coşku ve neşeyi hissederek kutlayacakları ilk bayram olacak.


Okulun içinde çocukların yaptığı panoları gezdik birlikte, Atatürk'ü tanıdılar hemen benim akıllı çocuklarım. Ögretmen abilerinden kocaman afferin aldılar.

Öğrenciler derste olduğu için sınıflara giremedik ama dışarıdan gördük sınıfları nasılda güzel süslediklerini, içeri girmek için can attılar.


Camın önünde oturmak bile keyif verdi onlara, haksızda değiller nasıl güzel süslenmiş, tam bir bayram havası. Kendi okul günlerim geldi aklıma ne heyecanla hazırlanırdık bayramlara.Şiiirler okur, halk oyunları oynar, tiyatrolar kurardık.


Okul bahçesınde şiir okuyacak öğrenciler prova yapıyorlardı,  dikkatle izledi Can onları uzaktan.



Ellerinde bayrak okul bahçesinde koştular doya doya, bayraklar asılıyordu onları izlediler. Okula arabada marş söyleyerek gelmiştik, okulu da böyle hareketli görünce onlarda farkettiler coşkuyu.

Sonra zil çaldı, öğrenciler bahçeye fırladı o anki heyecanları da instagram da Can'ın gülüşüne hasta oldum.

Can, aldı başını gitti abilerinin yanına.



Lal'de ablalarıyla oynadı, dolaştı oturdu sohbetler etti. Zil çaldı ablalar, abiler derse bizde eveeeee.


Pazar gününü iple cekiyoruz çünkü Istanbul'da yaşayamayacakları kadar kapsamli bir tören onları bekliyor, dualar edelim 23 Nisan'da havalar harika olsun ve tüm çocuklar neşeyle bayramlarını kutlasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder