20 Mayıs 2024 Pazartesi

BİR ORTAÇAĞ KASABASI PERAST

 


Perast’ın, denizden görünen yüzü çok güzel ama ara sokaklarında dolaşmadan, sahilinde yürüyüp, o şık restaurantlarından birine oturup yemek yemeden bu güzel sahil kasabasından ayrılmamalısınız. 



Venedikliler’ den kalma tam 16 kilise, 17 malikane olduğu söylenen Perast’ı ara sokaklarında gezerken kendinizi geçmiş dönemlerde dolaşır gibi hissediyorsunuz. Biz hava çok sıcak olduğu için tepelere çıkıp her yerini göremedik ama gördüklerimiz bile yetti saatlerce kalmaya, gerçekten  çok güzeldi.




Perast için, yarım gün yeter denilse de bu güzel kasabanın ara sokaklarında dolaşırken, sahilinde yürürken zamanı bir tık yavaşlatmak isteyebilir, bizim gibi saatlerce burada dolaşıp farkında olmadan  tüm günü burada geçirebilirisiniz. Ayrıca tekne ile Our Lady of the Rocks adasına gitmeyi, ST.Nikola Kilisesi’ne çıkıp resim molası vermeyi, birde sakince anı yaşayıp yemek yemeyi düşünüyorsanız üzgünüm bu güzel kasabadan öyle hemen ayrılamazsınız.



Yemek yemek ya da erken gittiyseniz kahvaltı yapmak isterseniz; sahilde çok şık restaurantlar var, bunlardan biri Perast’ın hemen girişinde, herkesin tavsiye ettiği ve asla boş masa bulamayacağınız Conte Hotel bayağı meşhur olmuş, inanılmaz kalabalıktı.
Biz, Rixos’un Heritage Grand Perast Hotel’ini tercih ettik, evlilik yıldönümümüz için ön kutlama yaptık. Montenegro’da 6 günlük tatil boyunca yediğimiz en güzel ve manzarası en şahane yemekti.